31 mars 2009

Man tager vad man haver

...har fått en ny innebörd!

Till lunchen precis öppnade jag kylen och provade lite nytt. Vad sägs om pasta med morot och clementin?

Det är något av det enklaste jag någonsin lagat och de naturliga smakerna från frukten gör hela rätten. Såhär gör du:

Koka pasta enligt förpackningen, ta den ifrån vattnet en minut innan du annars brukar.
Förutom lättsaltat vatten så rev jag ner en kvarts äpple och kokade med pastan. Det ger en syrlighet det.
Under tiden pastan kokar river du morot och skalet från en clementin (räkna en halv/person). Häll av pastan och värm upp lite olja i kastrullen, lägg i det rivna och pressa i saften från clementinen. Lägg därefter i pastan och vänd runt, salta med flingsalt. Underbart gott!

Till det stekte jag quornfileér, broccoli och champinjoner. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar